Termék leírása
A kopasztó közpes, nagy és nagyobb méretű vizi és kapirgáló baromfi kopasztására alkalmas. Óránként akár 30-40 db baromfit is megkopaszthat vele, ez a szám függ a baromfi fajtájától.

A fúrós kopasztó összeszerelése
A kopasztó megfelelő használata érdekében rögzíteni kell a készülékbe a fúrót (nem a csomag része), amely a hengert forgatni fogja. A fúrót munkafelülethez (például az asztalhoz rögzítőelemekkel) kell rögzíteni.

A kopasztás előkészítése
Nagyon fontos, hogy a baromfit a kopasztás előtt leforrázzuk. Az izmok elernyedésével, amelyek egybentartják a tollakat, a kopasztás nagyon egyszerű és a bőr nem sérül meg. Baromfi fajtánként a forrázási hőmérsékletet és idő eltérő lehet (lásd az alábbi táblázatot). Ha a baromfit az ajánlottnál hosszabb ideig forrázzuk, probléma lehet a kopasztással. A táblázatban leírt idők ajánlottak, ezért javasoljuk, hogy a baromfit forrázás közben ellenőrizze.
Baromfi fajtája Hőmérséklet Forrázás időtartama
Tyúk 60 - 65 °C 30 - 40
Pulyka 60 - 65 °C 80 - 95
Fácán 63 - 67 °C 70 - 90
Kacsa 63 - 67 °C 160 - 180
Liba 70 - 72 °C 120 - 130
A helyes kopasztás menete
A közepes méretű baromfit (tyúk, kacsa) javasoljuk a lábánál fogva tartani és engedni vagy forgatni a forgóhenger alatt hosszában, mindig azt a részt, amelyet szeretne kopasztani. A nagyobb méretű baromfit (liba, pulyka) javasoljuk rátenni a kopasztóra majd kopasztón forgatni. A kopasztás folyamatáról többet megtudhat az alábbi videóból.

Útmutató és termékismertető (videó):
Csomagolás mérete | 30x30x20 cm
|
Kopasztóujjak száma | 24 db
|
Kopasztóujjak hossza | 81 mm
|
Hosszúság | 19 cm
|
Szélesség | 25 cm
|
Magasság | 25 cm
|
Tengely átmérője | 1,2 cm
|
Tengely hossza a rögzítésig | 3,5 cm
|
| |